Založ si blog

Freša opustili najbližší. Zostal celkom sám. Úplne zaslúžene.

Frešo má zvláštnu charizmu. Je azda jediným človekom, ktorý dokáže viac ľudí zo svojej prítomnosti vypudiť, ako do nej prilákať. Vlastnú SDKU rozobral podobným spôsobom ako Sulík vládu. Rýchlo, neopraviteľne, bez prípravy.

Gratulujeme!

Dnes po vzore SDKU rozoberá svoj vlastný úrad. Od  Freša už neuteká celá plejáda politikov na čele ktorých stáli Dzurinda s Miklošom.  Dnes od neho odchádzajú ľudia, ktorých Frešo potrebuje viac, ako oni jeho. Odchádzajú ľudia, ktorý zabezpečujú chod župy. Dnes to už nie je o politických prekáračkách, ale o čistom úniku.

Frešo nepotrebuje vo svojej prítomnosti, žiadneho politika, ktorý ho prevýši. Nepotrebuje kráčať v tieni Dzurindu či Radičovej. Potrebuje len prežiť. Prežiť najbližšie voľby. A toto je bod zlomu.

Jeho jediným problémom je len to, že najbližšie voľby neprežije. V spoločnosti Krajcera, Kusého a spol., sú jeho vyhliadky minimálne.

A práve toto pochopili aj jeho najbližší. Zamestnanci župného úradu. Tým už došlo, že je koniec. Tváre úradníkov, Barbory Oráčovej, Petra Húsku, ktorí nás prednedávnom presviedčali, že aj oni sú SDKU dnes stoja na opačnej strane barikády.

Musia kandidovať do župy, aby zachránili svoju existenciu. De facto podali výpovede a na úrade končia.

V prípade, že Frešo padne, čo je pravdepodobný a predstaviteľný scenár, tak na svojich pozíciách skončili. Skončili aj v prípade, že budú zvolení, pretože ako poslanci nebudú môcť byť zamestnancami úradu. V oboch prípadoch sa svojmu šéfovi otočili chrbtom. Je úplne jedno, ako to budú obe strany prezentovať, ale takto to naozaj je.

V minulosti chcel mať kormidlo a viesť SDKU, dnes už mu zostal len kapitánsky mostík v podobe župy, a aj na tom zostal celkom sám.

Jeho najbližší pochopili, že ich existencia na župe spolu s Frešom je utópia a podľa toho sa zariadili.

Pri pohľade na jeho spoluprácu so smerom, na jeho pochovanie SDKU, na jeho schopnosť po 8 rokoch na župe s cynickou chladnokrvnosťou sľúbiť dopravu zadarmo sa tým ľudom nemožno čudovať.

Tiež by som utekal.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2682x
Priemerná čítanosť článkov: 2682x

Autor blogu

Kategórie

Archív